Skip to main content

NIEUWS

Nieuws

NLvoedt(balt) schot in de roos

Tijdens het NLvoedt-event in perscentrum Nieuwspoort op dinsdag 2 juli jl. genoten de gasten – onder het netwerken – van de wedstrijd die het Nederlands elftal speelde tegen Roemenië in het EK. Organisaties uit de Nederlandse agrofoodsector zorgen voor een keur aan mooie gerechten, gemaakt van de fraaiste voedselproducten van eigen bodem.

De bijeenkomst was een schot in de roos, met een ouderwets goede opkomst. Er werd flink bijgepraat, heerlijk gegeten en in de Oranjehoek werd gescoord door het Nederland elftal! Een waardige en voedzame afsluiting van het parlementaire jaar.
NLvoedt staat voor (h)eerlijk agrarisch voedsel uit Nederland, van boer tot bord.

Kamerleden, beleidsmakers en stakeholders uit de food- en agrosector waren ook dit jaar weer in ruime getalen aanwezig. Met een diner-buffet leverden de voedselmakers van Nederland een goede bodem om het zomerreces in te gaan. Een mooi moment om de aanwezige Parlementariërs te bedanken voor hun inzet en harde werk in het afgelopen jaar.

Daarbij werd ook aandacht gevraagd voor de talloze boeren, tuinders, vissers en verwerkende bedrijven die dagelijks zorgen voor voedzame producten op ons bord. Een kratje vol mooie, oer-Hollandse producten stond daarvoor symbool.

Het kratje met (h)eerlijke Hollandse producten zal ook worden aangeboden aan de nieuwe minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. De Nederlandse voedselmakers geven de minister daarmee een goede voedingsbodem om haar ambtstermijn mee te starten.

De Nederlandse voedselmakers nodigen de minister van harte uit om volgende jaar aanwezig te zijn bij NLVoedt.

NLvoedt: trots op Nederlands voedsel
Food Event voor politiek Den Haag

Zoetermeer, 27 juni 2024

Op dinsdag 2 juli 2024 genieten de leden van de Eerste en Tweede Kamer en het nieuwe Kabinet van al het lekkers dat de Nederlandse voedselproducenten te bieden hebben. Het is de tweede editie van het Food Event NLvoedt in Perscentrum Nieuwspoort. NLvoedt wordt georganiseerd door samenwerkende Nederlandse voedselmakers.


NLvoedt staat voor (h)eerlijke agrarische producten uit Nederland; zó van het land of uit de zee op het bord. Verzorgd volgens de allerhoogste standaarden. De agrofoodsector is trots op de prachtige, hoogwaardige voedselproducten die Nederland voortbrengt. Die trots wordt gedeeld tijdens NLvoedt door samen te eten, beleven en proeven van Nederland Voedselland.

Voedselkwaliteit en voedselzekerheid

Tienduizenden Nederlandse voedselmakers zorgen dagelijks voor goede, voedzame producten op ons bord. Smakelijke producten van hoge kwaliteit. Boeren, tuinders, telers, vissers, vis-, zuivel- en vleesverwerkers doen dat met aandacht voor mens, milieu en dier.

Van vis, vlees en zuivel tot fruit en groente: elke sector werkt met gecontroleerde kwaliteitssystemen, volgens strenge normen. Voor de hoogste kwaliteit en voedselveiligheid. Elke dag weer. Nederland staat van boer tot bord én van schip tot schap garant voor de beste producten, met de hoogste standaarden.

Nieuwe technieken en productiemethoden zorgen voor steeds meer verduurzaming. Daar werken we hard aan. Nederlandse voedselproducenten blijven innoveren en werken steeds efficiënter. Bij het maken van producten worden zo min mogelijk grondstoffen en energie verspild. Zo ontstaan ook nieuwe oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan. Duurzaamheid heeft volop de aandacht!

De Nederlandse bodem behoort tot de meest vruchtbare gronden van Europa. De uitvoer van producten maakt Nederlands kwaliteitsvoedsel bereikbaar in Europa en ver daarbuiten. Of het nu gaat om verrukkelijke vis, frisse tomaten, dorstlessende appels, smaakvolle zuivel, kwaliteitskip of voedzame vleesproducten:

Nederland voedt en daar zijn we trots op!
Organisatie & partners
NLvoedt wordt georganiseerd en aangeboden door samenwerkende, Nederlandse foodpartners.
Hier vindt u de deelnemende partners: https://www.nlvoedt.nl/partners/

Meer informatie
www.nlvoedt.nl en www.linkedin.com/company/nlvoedt/