Skip to main content

CHEF

Onze chef-kok Edgar Buhrs

Edgar Buhrs, met een rijke ervaring in de culinaire wereld, verzorgt het evenement NLvoedt. Na een klassieke opleiding en stages bij topchefs, ontwikkelde Edgar zijn unieke stijl op luxe passagiersschepen en als chef-kok in het Polman’s Huis. Zijn werk bij Landgoed Marienwaerdt bracht hem bij Euro-Toques, een vereniging die staat voor culinair erfgoed en verantwoorde regionale producten.

Cooking is passion

Edgar’s activiteiten omvatten wereldwijde productpresentaties, culinaire proeverijen, smaaklessen voor kinderen, foodstyling, receptontwikkeling, en kookcolleges, allemaal gericht op verantwoorde Nederlandse producten. Zo tilt hij NLvoedt naar Euro-Toque niveau.
Of het nu gaat om presentaties, workshops, recepten schrijven of eten koken; topproducten en passie zijn de belangrijkste ingrediënten waar het in de keuken van Edgar om draait.

Edgar Buhrs culinair

Op jonge leeftijd kon je al zien dat Edgar chef-kok zou worden. In de slagerij van zijn vader kon hij niet bij de toonbank, maar staande op een omgekeerd melkkrat hielp hij graag mee met het rollen van de zelfgemaakte kroketten. Een paar jaar later volgde hij de klassieke koksopleiding in Amsterdam. In die tijd werkte hij bij restaurants als Dikker & Thijs en De Gravenmolen, beide gespecialiseerd in de klassieke Franse keuken. Daarna volgde hij specialisatiecursussen bij John Halvemaan in het Amstel Hotel in Amsterdam en Bernard L’Oiseau in Saulieu, Frankrijk. Edgar kookte vijf jaar op Michelinsterrenniveau op luxe passagiersschepen door heel Europa. In die tijd combineerde hij zijn creativiteit en kookpassie om zijn eigen kookstijl te ontwikkelen.

In de jaren 80 werkte Edgar in Engeland als chef-kok in verschillende restaurants. Bij terugkomst in Nederland bekleedde hij zeven jaar de functie van chef-kok in het Polmans Huis in Utrecht.

Daarna werd hij productontwikkelaar bij Canter in Amsterdam en werkte hij aan foodprojecten voor KLM, HEMA en Albert Heijn. Drie jaar lang gaf hij kookworkshops aan verschillende groepen op Landgoed Marienwaerdt. In 2007 startte hij zijn eigen culinaire bedrijf. Hij geeft productpresentaties voor verschillende bedrijven, staat op beurzen met live cooking, wordt ingehuurd voor culinair advies en geeft proeflessen aan kinderen in het basisonderwijs. Edgar is lid van de Euro-Toques Nederland, een vereniging van koks die zich inzet voor de culinaire wereld.

Partners van NLvoedt